Nourritures terrestres, nourritures célestes: la culture alimentaire à Byzance, Béatrice Caseau, ACHCByz Monographies 46, 2015

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Text of presentation on the website of the editor: "Ce livre porte sur la culture alimentaire byzantine, sa constitution et la manière dont elle se différencie des cultures alimentaires juive, musulmane et chrétienne occidentale. Il se penche sur ses sources d’inspiration puisqu’elle opère une synthèse entre les exigences religieuses du christianisme et les recommandations diététiques de la médecine grecque.

Workshop on Byzantine and Eastern Mediterranean pottery

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Workshop on Byzantine and Eastern Mediterranean pottery
Image
Start date and time
Monday, 27 January 2014
End date and time
Thursday, 30 January 2014
Location

Laboratoire de Céramologie

7 rue Raulin
Maison de l'Orient et de la Méditerranée

69007
Lyon

France

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FR

Body

For the first time this year, we organize in Lyon a workshop for students and professionnals to teach them archaeological and archaeometric approaches to Eastern Mediterranean Medieval pottery.
The workshop includes both methodological and practical courses with pottery corpuses.

Program (in French)

Contact: Yona Waksman